Počinje Liga prvaka, evo ko je ubjedljivo najveći favorit

Titulu brani tim iz Manchestera

19.09.2023. 08:11
  • Podijeli:
city rodri reuters-64876113348ad.webp Foto: Reuters

Statistička kuća Gracenote objavila je svoje predikcije za nadolazeću sezonu Lige prvaka. Nakon što su izvučene grupe najvećeg svjetskog klupskog takmičenja, Gracenote je u postocima izrazio kolike šanse daje kojoj od ekipa. Veliki favorit za osvajanje i odbranu naslova prvaka Evrope je Manchester City.

Ekipa Pepa Guardiole ima 37% šanse za osvajanje titule. Drugi i treći favorit za osvajanje su Real Madrid i Bayern koje je Gracenote postavio na 13, odnosno 11% šanse za osvajanje. Svi ostali klubovi imaju šest posto ili manje šanse za odlazak do kraja u Ligi prvaka.

Prošle godine je Gracenote nakon ždrijeba grupa označio Real Madrid (21%) kao favorita za osvajanje Lige prvaka, a iza njih su bili Manchester City (20%) i Liverpool (19%).

Podsjetimo, Manchester City je u prošlosezonskom finalu u Istanbulu pobijedio milanski Inter rezultatom 1:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()