Pobuna u Fenerbahceu: Klub želi izvesti juniore protiv Galatasarayja, Džeko i saigrači se protive

Istanbulski velikan je najavio da će izvesti protiv Galate svega devet juniora na teren

05.04.2024. 22:11
  • Podijeli:
Dušan Tadić Fenerbahce-65f364170cfec.webp Foto: AP Photo/Francisco Seco/Tanjug

Turski mediji pišu da fudbaleri Fenerbahcea se protive odluci, da klub izvede juniore u finalu Superkupa Turske protiv Galatasarayja.

Istanbulski velikan je najavio da će izvesti protiv Galate svega devet juniora na teren, u meču finala Superkupa, koji je prolongiran. Ranije je utakmica Fenera i Galate odgođena, a trebala je biti odigrana u Saudijskoj Arabiji.

Fenerbahce ovim potezom nastavlja borbu protiv Nogometnog saveza Turske, a tenzije između dva kluba dostižu vrhunac, jer vode i grčevitu borbu za titula ova dva kluba.

Međutim, kapiten Edin Džeko i saigračima, protiv su odluke Uprave kluba da juniori izađu na teren, jer oni se žele suprostaviti Galatasarayju.

Yagiz Sabuncuoglu, turski novinar blizak Fenerbahceu, oglasio se na društvenoj mreži X.

“Kapiteni i cijeli prvi tim žele igrati utakmicu finala Superkupa, ali stav uprave o ovom problemu ostaje isti”, naveo je Sabuncuoglu.

TRT prenosi da se niko iz Fenerbahcea neće pojaviti na sutrašnjoj press koneferenciji uoči finala Superkupa, a Fener je najavio redovan trening u terminu utakmice za prvotime svog kluba i tako ovim potezima najavljuje veliku revoluciju u turskom fudbalu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()