Plemići večeras igraju za historiju

Hoćemo li konačno dobiti tima iz BiH u nekom evropskom takmičenju

10.08.2023. 07:41
  • Podijeli:
Zrinjski - Urartu 7_Denis Kapetanović Pixsell-64b6eaeeb95a0.webp Foto: Denis Kapetanović / Pixsell

Aktuelni prvaci BiH, fudbaleri Zrinjskog će večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom dočekati islandski Breidablik u okviru trećeg pretkola Evropske lige.

Nakon što su ispali u drugom pretkolu Lige prvaka od Slovana ukupnim rezultatom 3:2, Zrinjski takmičenje u Evropi nastavlja večeras prvom utakmicom protiv Breidablika.

"Igramo protiv dobre ekipe koja igra za gol više, ima dobrih pojedinaca, igraju dobar visok pritisak, spremni smo odgovoriti na najveće izazove i nadam se da ćemo pobijediti i proći dalje. Radi se o ekipu koja voli posjed, ko je gledao meč protiv Copenhagena vidio je mnogo toga, namučili su ih u prvih pola sata, iako su primili šest golova, jasno je gdje imaju najvećih problema", poručio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić uoči večerašnjeg duela.

Ukoliko se i nakon sedam dana na Islandu nogometaši prvaka Bosne i Hercegovine budu radovali, to će značiti da će postati prvi naš klub koji je igrao grupnu fazu nekog od eurokupova.

Naime, u slučaju da izbaci Breidablik, Zrinjski bi imao zagarantovano učešće u grupama Konferencijske lige, dok bi protiv austrijskog LASK-a igrao dvoboje za ulazak u grupnu fazu Evropske lige.

Ukoliko bude poražen od Breidablika, prvak Bosne i Hercegovine će imati još jednu šansu za grupe Konferencijske lige jer će igrati play-off za to takmičenje.

Tamo bi mu protivnik bio pobjednik duela između makedonske Struge i luksemburškog Swift Hespera.

Susret Zrinjski - Breidablik se igra večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru s početkom u 21 sat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()