Pedri pogodio za nastavak Barcinog plesa ka tituli

Nova minimalna pobjeda izabranika Xavija Hernandeza

28.01.2023. 18:12
  • Podijeli:
barcelona - reuters-63d55290f28ca.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Barcelone nastavili su s pobjedama, a danas su u okviru 19. kola Primere u malom Katalonskom derbiju na gostovanju savladali Gironu rezultatom 1:0.

Bila je to tvrda utakmica, pogotovo u prvom poluvremenu, a osim posjeda koji je poslovično bio na strani igrača Xavija Hernandeza, Barca nije stvorila ništa opasno pred golom Gazzanige.

Vrijedi izdvojiti samo jednu priliku u prvom dijelu i to onu Pedrija koji je u 41. minuti iz izgledne pozicije šutirao slabo u dobro postavljenog golmana Girone.

U drugom poluvremenu Barca je krenula nešto ofanzivnije ka golu domaćina, a prvu priliku propušta Kounde, koji je nakon kornera bio najviši u skoku, ali nije bio precizan.

Igrala se 61. minuta kada je Barca povela. Nakon jedne gužve i odbijanca, najbrži je Pedri koji rutinski pogađa za 1:0 u svom 100-tom nastupu u dresu Blaugrane.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, što zbog dobre postavke Xavija, ali i nemoći domaćina da ozbiljnije ugrozi Ter Stegena.

Barca se ovom pobjedom, 15 u sezoni, učvrstila na vodećem mjestu Primere s 47 bodova, šest više od drugog Reala, koji ima susret manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()