Partizan sačuvao pobjedu, "minimalci" na ostalim terenima

Crno-bijeli pobijedili Šerif u prvom meču plej-ofa Lige konferencija rezultatom 1:0

16.02.2023. 23:03
  • Podijeli:
Sheriff vs Partizan foto Reuters-63eea1a2521c2.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Partizana pobjedili su moldavski Šerif u prvom meču plej-ofa Lige konferencija rezultatom 1:0.

Zbog političke situacije meč je odigran u Kišinjevu, a ne Tiraspolju, i to bez prisustva gledalaca.

Pobjedonosni gol za crno-bijele postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu. Bila je to "tri na tri" situacija. Gomeš je na lijevoj strani prihvatio loptu, poveo je unapred, a onda šutirao i savladao Kovala, 0:1. Na putu ka golu, lopta je zakačila defanzivca domaćih i tako prevarila golmana.

Drugo poluvrijeme nije dobro počelo za tim iz Beograda. Ostali su sa igračem manje u 50` minutu nakon što je "pocrvenio" Igor Vujačić. Defanzivac Partizana je pokupio Talala, koji se nezgodno prizemljio i počeo da "vrišti", traživši od sudije crveni za igrača Partizana. Sudija Harm Osmers je prvo pokazao žuti karton, ali je na asistenciju VAR-a otišao da pogleda snimak, a onda je Vujačiću pokazao put u svlačionicu.

Šerif je kontrolisao igru na terenu, ali nije uspio da stvori gol šansu. U finišu meča viđena je zanimljiva situacija. Defanzivac Šerifa Garananga dobio je direktan crveni karton nakon što je, kao posljednji igrač odbrane, startovao nad Dijabateom. VAR se ponnovo umiješao u odluku Osmersa i nakon pregleda snimka crveni karton je poništen, jer je utvrđeno da je Dijabate prije faula igrao rukom.

Tim iz Humske do kraja je uspio da se odbrani i sa prednošću će dočekati Šerif u Beogradu.

U preostalim susretima večernjeg termina zabilježeni su sljedeći rezultati:

Ludogorec - Andrleht 1:0

Lacio - Kluž 1:0

AEK Larnaka - Dnipro 1:0

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()