PAO u 95. do gola nade u Bragi, Galata u 93. srušila Molde

Revanš mečevi na programu su za šest dana

23.08.2023. 23:29
  • Podijeli:
Molde Galatasaraj_NTB AP Tanjug-64e6788b636f1.webp Foto: NTB / AP / Tanjug

Fudbaleri Brage i Galatasaraja stekli su prednost protiv Panatinaikosa i Moldea nakon prvih mečeva plej-ofa Lige šampiona. U duelu Makabija i Jang Bojsa nije bilo pobjednika (0:0).

Panatinaikos nije prošao kao nedavno TSC iz Bačke Topole, ali moraće da juri minus u revanšu u Atini. Ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića poražena je na stadionu "Munisipal" sa 1:2.

U utakmici sa mnogo taktiziranja i bez velikog broja prilika Grci su do gola velike nade stigli u 95. minutu, a strijelac je bio Danijel Mansini.

Prethodno je domaćin poveo u 51. minutu kada je Rikardo Orta proigrao Abela Ruiza, a nekadašnji igrač Barselone preciznim udarcem sa 16 metara po zemlji zatresao mrežu.

Mogli su Grci do izjednačenja u 62. minutu, ali je Slovenac Andraž Šporar iz izuzetno dobre situacije promašio cijeli gol. I onda je stigla kazna - brzo izvedena akcija iz auta, ponovo je asistent Orta, a efektan gol postigao je Alvaro Đalo.

U startnoj postavi Panatinaikosa bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić. Njegov imenjak Mladenović ovog puta nije ulazio u igru.

U utakmici između Moldea i Galatasaraja slavio je turski tim sa 3:2. Poveo je norveški šampion golom Martina Elingsena u osmom, ali su gosti iz Istanbula za samo četiri minuta preokrenuli rezultat. Prvo je pogodio Portugalac Seržo Oliveira u 25. minutu iz slobodnog udarca, uz pomoć živog zida, a onda je u 29. minutu Argentinac Mauro Ikardi sjajno reagovao poslije centaršuta Junusa Akguna i iz okreta efektno poslao loptu pod prečku golmana Jakoba Karlstroma.

Molde je zaslužio pohvale za dobru igru i nagrada je stigla u 56. minutu kada je izjednačio Kristofer Haugen. Isti igrač je iz slične situacije mogao da postigne još jedan pogodak, ali ovog puta nije imao sreće.

I kad se činilo da će meč završiti neriješeno, Norvežanima je presudio - Norvežanin. Ikardi je u trećem minutu sudijske nadoknade vremena asistirao Fredriku Mitsjeu za veliki trijumf.

Revanš mečevi na programu su za šest dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()