Ovo su parovi Lige prvaka: Sudar Barce i Napolija, City ide na Copenhagen

Nokaut-faza Lige prvaka, odnosno osmina finala, igrat će se tokom četiri sedmice

18.12.2023. 12:21
  • Podijeli:
liga prvaka reuters-65802b32eaca3.webp Foto: Reuters

Švicarski Nyon i sjedište UEFA-e danas od 12 sati bili domaćini žrijeba nokaut faze Lige prvaka u kojem smo saznali parove osmine finala.

Tako ćemo voljom žrijeba već u osmini finala gledati nekoliko sjajnih duela poput sudara Napolija i Barcelone, te Intera i Atletico Madrida.

Porto - Arsenal

Napoli - Barcelona

PSG - Real Sociedad

Inter - Atletico Madrid

PSV - Borussia Dortmund

Lazio - Bayern

Copenhagen- Manchester City

Leipzig - Real Madrid

 

Nokaut-faza Lige prvaka, odnosno osmina finala, igrat će se tokom četiri sedmice. Prve utakmice na rasporedu su 13. i 14. te 20. i 21. februara 2024. godine, a uzvrati 5. i 6. te 12. i 13. marta 2024. godine.

Četvrtfinale se igra od 9. do 17. aprila, polufinala su 30. aprila i 1. maja, a finale se igra na londonskom Wembleyju 1. juna.

Podsjetimo, ovo je posljednja sezona Lige prvaka u ovom formatu s obzirom da od iduće sezone neće biti grupa, a učestvovat će ukupno 36 umjesto 32 ekipe.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()