Ovo su parovi četvrtfinala Copa Americe: "Miriše" na spektakl, u finalu moguć Superklasiko

Kako se Argentina i Brazil nalaze na suprotnim stranama žrijeba, to znači da bi Superklasiko mogli gledati tek u finalu Copa Americe

04.07.2024. 09:29
  • Podijeli:
copa america brazil reuters-667a6bce63f2c.webp Foto: Reuters

Nakon što je okončana grupna faza Copa Americe, poznati su svi parovi četvrtfinala i u njima ćemo imati jedan pravi derbi južnoameričkog nogometa.

Uporedo s Evropskim prvenstvom u Njemačkoj, angažovane su i one najbolje ekipe Južne, Centralne i Sjeverne Amerike koje igraju Copa Americu u Sjedinjenim Američkim Državama. Domaćin je ispao u grupnoj fazi, ali ćemo svejedno imati spektakl u nokaut fazi.

Apsolutni derbi igrat će selekcije Urugvaja i Brazila. Urugvajci su na besprijekoran način sa svih devet bodova prošli grupu, dok su se Brazilci mučili, ali ipak na kraju prošli u četvrtfinale.

Prvi favorit za naslov i svjetski prvak, selekcija Argentine, nalazi se na suprotnom dijelu žrijeba i čini se da joj je otvoren put ka finalu. U četvrtfinalu će Argentinci igrati protiv Ekvadora, a onda u eventualnom polufinalu protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Parovi četvrtfinala Copa Americe:

Argentina - Ekvador 5. juli (03:00)

Venecuela - Kanada 6. juli (03:00)

Kolumbija - Panama 7. juli (00:00)

Urugvaj - Brazil 7. juli (03:00)

Kako se Argentina i Brazil nalaze na suprotnim stranama žrijeba, to znači da bi Superklasiko mogli gledati tek u finalu Copa Americe. Ipak, to je poslastica koju svi priželjkujemo i sigurno je da bi bilo najbolje kad bi baš Argentina i Brazil igrali u finalu.

Ono što je zanimljivo, jeste da se u utakmicama četvrtfinala i polufinala neće igrati produžeci. Ukoliko utakmice završe neriješenim rezultatom, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca, dok za finale to ne važi. U finalu će biti i produžeci i penali ukoliko utakmica ne završi neriješenim rezultatom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()