Ovo je 10 najplaćenijih sportista u 2023. godini

Forbes objavio

28.12.2023. 18:24
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo-63c9b3f698c46.webp Foto: AP Photo/Hussein Malla/Tanjug

Godina 2023. približila se kraju, a Forbes je objavio imena deset sportista koji su u njoj zaradili najveću sumu novca.

Listu predvodi sjajni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo koji je početkom godine potpisao za saudijski Al Nassr, a prema podacima Forbesa u 2023. godini je zaradio 126 miliona eura.

Odmah iza Ronalda se nalazi Lionel Messi sa zaradom od 120 miliona eura u godini na izmaku, dok je treći Kylian Mbappe sa 111 miliona eura.

LeBron James je zaradio milion eura manje od Mbappea (110), a u top 10 su još bokser Canelo Alvarez (101 milion eura), golferi Dustin Johnson (99 miliona eura) i Phil Mickelson (98 miliona eura), Stephen Curry (93 miliona eura), penzionisani teniser Roger Federer (88 miliona eura) i Kevin Durant (82 miliona eura).

Podsjećamo, Federer je još u septembru 2022. godine završio tenisku karijeru, ali očito su prihodi od sponzora i dalje ogromni pa se našao visoko na listi najplaćenijih.

Interesantno je da je prva sportistkinja na ovoj listi Serena Williams, koja zauzima ukupno tek 49. poziciju sa 41,5 milionom eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()