Ovdje će moći igrati i Zmajevi: Naziru se nove konture najljepšeg stadiona u BiH

Izgradnja nove tribine u Vrapčićima počela je u novembru prošle godine, kada je saopćeno da je rok za završetak radova šest mjeseci

28.03.2024. 18:49
  • Podijeli:
Velez_stadion_izgradnja_foto_FB-66057bcc898f9.webp Foto: Facebook/FK Velež Mostar

Intenzivirani su radovi na budućoj velikoj tribini stadiona Rođeni, koja će biti nosilac UEFA standarda koji će omogućavati odigravanje evropskih takmičenja, kao i utakmica nacionalne fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine.

"Naziru se nove konture doma svih Veležovaca, a buduće zdanje je jedan od kapitalnih projekata koje naš Klub uz veliku podršku svojih prijatelja i partnera uspješno realizira stvarajući sve preduslove da u nadolazećim vremenima dostojanstveno predstavimo kako Velež, tako i Mostar i Bosnu i Hercegovinu", saopćili su Mostarci. Izgradnja nove tribine u Vrapčićima počela je u novembru prošle godine, kada je saopćeno da je rok za završetak radova šest mjeseci.Vrijednost radova na južnoj tribini stadiona Rođeni iznosi 1‚5 miliona KM.Ranije je iz Veleža najavljeno da će tribina koja će biti izgrađena zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.Tako će se u sklopu nove tribine nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotoreportera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()