Otkriveno šta Ronaldo govori sam sebi prije izvođenja slobodnih udaraca

Fanovi su uočili da je prije slobodnjaka samouvjereno sebi govorio kako mora postići pogodak iz slobodnjaka

15.06.2024. 09:45
  • Podijeli:
ronaldo reuters-666938e6440e1.webp Foto: Reuters

Portugalac Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša na svijetu, a tokom karijere je bio posebno upečatljiv po svojim slobodnim udarcima.
Na posljednjoj utakmici uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj, fanovi su primijetili šta tačno portugalski nogometaš govori sebi uoči svakog slobodnog udarca.

Portugalci su pobijedili Republiku Irsku rezultatom 3:0, a Ronaldo je dobio priliku za igru u posljednjih dvadesetak minuta susreta te je dobio priliku da postigne gol iz slobodnog udarca kako bi udvostručio prednost svoje reprezentacije.

Fanovi su uočili da je prije slobodnjaka samouvjereno sebi govorio kako mora postići pogodak iz slobodnjaka.

"Pogodi, pogodi, normalno je za tebe da postigneš gol", kazao je sebi nogometaš Al Nassra.

Ronaldo je u karijeri postigao 63 gola iz slobodnih udaraca što ga svrstava među najboljih deset izvođača slobodnjaka svih vremena.

Ipak, to je svega 7 posto ukupnih golova (895) Ronalda u karijeri, a nastup u Njemačkoj će mu biti šesti u karijeri.

Također će postati najstariji igrač koji će nastupiti na Euru ukoliko njegov sunarodnjak Pepe ne nastupi na prvenstvu Evrope.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()