Osmina finala Lige prvaka se nastavlja večeras: City i Real čuvaju prednost

Revanš utakmice

06.03.2024. 10:07
  • Podijeli:
Leipzig_Real Madrid_foto_Reuters-65cbe643e284f.webp Foto: Reuters

Nove dvije utakmice osmine finala Lige prvaka na rasporedu su večeras, a u njima favoriti imaju zadatak da zadrže prednost koju su stekli u prvim susretima.
Manchester City će na Etihad stadionu ugostiti Copenhagen nakon što je u prvoj utakmici slavio sa 3:1.

Nakon remija sa Chelseajem sredinom februara, City je uvezao četiri pobjede i nalazi se u dobroj formi uoči večerašnjeg duela s danskim klubom koji je prije pet dana poražen u domaćem prvenstvu od Midtjyllanda.

Cityjev trener Pep Guardiola večeras ne može računati na Grealisha zbog povrede, dok će gosti biti bez Claessona, Khocholave, Leragera i Sandera.

Uzbudljivije bi večeras trebalo biti na stadionu Santiago Bernabeu gdje će Real braniti 1:0 protiv RB Leipziga.

Madriđani u meč ulaze nakon nedavnog remija s Valencijom, dok je Leipzig dobio Bochum u gostima. Real će biti lišen usluga Alabe, Courstoisa i Militaa, dok su Klostermann i Simakan van stroja kod gostiju.

Utakmice se igraju večeras u 21:00 sat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()