Olivier Giroud pronašao novi klub s 37 godina

"Oduševljen sam i uzbuđen što ću se priključiti LAFC-u. Jedva čekam doći u Los Angeles i igrati pred nevjerojatnim navijačima", rekao je Giroud za službenu stranicu američkog kluba

15.05.2024. 12:29
  • Podijeli:
Olivije Žiru_Olivier Giroud_Foto Reuters-6443a2c22f6b6.webp Foto: Reuters

Olivier Giroud (37) na kraju sezone napušta Milan te će potpisati jednogodišnji ugovor s Los Angeles FC-om, klubom iz MLS-a, s kojim će imati opciju produžetka na još jednu godinu.

"Oduševljen sam i uzbuđen što ću se priključiti LAFC-u. Jedva čekam doći u Los Angeles i igrati pred nevjerojatnim navijačima", rekao je Giroud za službenu stranicu američkog kluba.

Giroud je francuski napadač koji je u karijeri nastupao za Grenoble, Istres, Tours, Montpellier, Arsenal, Chelsea i Milan. Prema podacima Transfermarkta, najviše utakmica, njih 253, odradio je u dresu Arsenala i za njega zabio 105 pogodaka.

Osvojio je 11 klupskih trofeja, a posljednji je bio s Milanom 2022., kada su bili prvaci Serie A.

Ukupno je u karijeri odradio 716 službenih utakmica u kojima je postigao 285 golova i asistirao za njih 97. U aktualnoj sezoni je za Milan upisao 45 nastupa, 16 golova i devet asistencija. Dugogodišnji je reprezentativac Francuske, čiji je dres nosio u 131 utakmici i zabio 57 golova.

Bio je svjetski prvak 2018. godine u Rusiji, nakon pobjede nad Hrvatskom u finalu (4:2), dok je 2022. njegova reprezentacija osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je u finalu poražena od Argentine nakon penala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()