Novi lider na Ostrvu: Građani razoružali Tobdžije

Riječ je o odgođenom derbiju 12. kola najjačeg klupskog takmičenja na svijetu u kojem su Građani "zakuvali" šampionsku trku

15.02.2023. 22:28
  • Podijeli:
Mančester Manchester Siti City_Kin Cheung AP Tanjug-63ed4c58ca97e.webp Foto: Kin Cheung / AP / Tanjug

Fudbaleri Mančester sitija kao gosti su porazili Arsenal rezultatom 3:1 te tako preuzeli lidersku poziciju Premijer lige.

Riječ je o odgođenom derbiju 12. kola najjačeg klupskog takmičenja na svijetu u kojem su Građani "zakuvali" šampionsku trku, savladavši velikog rivala 11. put uzastopno u prvenstvu.

Ne tako davno, činilo se da su Tobdžije na dobrom putu da konačno podignu trofej.

Međutim, nekoliko slabijih izdanja skupo je koštalo četu Mikela Artete.

Večerašnja predstava jedna je od njih. Aktuelni šampion je poveo preko Kevina de Brujnea. Domaćin je dobru igru u prvom dijelu naplatio penalom Bukaja Sake.

No, učenici Pepa Gvardiole u nastavku su okrenuli vodenicu na svoj mlin. Zagospodarili su terenom i to naplatili golom Džeka Griliša nakon zaista sjajne akcije.

Kada se londonski sastav "otvorio" i krenuo naprijed, tu je bio Erling Haland da stavi tačku na i.

Od večeras, Siti je lider, s tim da Arsenal ima meč manje. A iz trke ne treba otpisati ni Mančester junajted, koji je na pet bodova "minusa" iza vodećeg tandema.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()