Nizozemac dobio otkaz u njemačkom timu zbog podrške Palestini

Bundesligaš Mainz objavio je da je zvanično raskinuo ugovor Anwara El Ghazija sa trenutnim dejstvom

04.11.2023. 08:46
  • Podijeli:
Anwar El Ghazi_foto_Instagram Cropped-652fcb92119a8.webp Foto: Instagram/Anwar El Ghazi

Ono što je bilo najavljeno prije dvije sedmice sad je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Bundesligaš Mainz objavio je da je zvanično raskinuo ugovor Anwara El Ghazija sa trenutnim dejstvom.

Ovaj nizozemski fudbaler marokanskog porijekla prvo je bio suspendovan, pa vraćen u tim, ali je ponovo pomenuo da ne žali što je pružio podršku Palestini.

“Zastupajte ono što je ispravno čak i ako to znači da stojite sami“, napisao je Anwar El Ghazi i dodao:

“Gubitak mojih sredstava za život nije ništa u poređenju sa paklom koji je nanijet nevinima i povrijeđenima u Gazi. Zaustavite ubijanje.“

Mainz je nakon ove objave odlučio da definitivno raskine ugovor sa fudbalerom.

Anwar El Ghazi je tokom oktobarske reprezentativne pauze, a na početku sukoba u pojasu Gaze, bio samo jedan od mnogih koji je na društvenim mrežama podržao narod Palestine.

Mainz ga je prvo suspendovao, podsjećajući da Njemačka i klubovi Bundselige podržavaju Izrael. Onda je ipak vraćen u ekipu, ali je sad uslijedio definitivan razlaz.

Anwar El Ghazi ima 28 godina. U Mainz je stigao kao slobodan igrač na kraju ljetnjeg prijelaznog roka, a sada će morati da potraži novu sredinu. On je prije Mainza igrao za Ajax, Lille, Aston Villu, Everton i PSV Eindhoven. Dva puta je oblačio dres reprezentacije Nizozemske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()