Nestvaran preokret Barce za veliku pobjedu protiv Celte

Izabranici Xavija Hernandeza okrenuli 0:2 na 3:2 za svega 10-ak minuta

23.09.2023. 20:36
  • Podijeli:
lewandowski reuters-650f2bebbae22.webp Foto: Reuters

Barcelona je večeras u okviru 6. kola Primere na Olimpijskom stadionu na nevjerovatan način savladala Celtu rezultatom 3:2. Bio je ovo peti uzastopni trijumf za Katalonce, a vrlo je mogao biti i poraz, obzirom da je tim Xavija Hernandeza do 81. minute gubio 2:0.

Ipak krenimo redom.

Šok za domaće uslijedio je u 19. minuti kada je Larsen doveo goste u vodstvo. Barcelona je u ostatku prvog poluvremena apsolutno dominirala s posjedom lopte od čak 75 posto, ali nisu uspijevali doći do pogotka pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:1.

U jeku napada domaćih, ekipa iz Viga je udvostručila prednost golom Douvikasa koji je ušao u igru samo deset minuta ranije.

Mnogi su u tom trenutku mislili da povrartka za Barcu nema, ali su se prevarili.

Za samo osam minuta Barcelona je postigla čak tri pogotka, preokrenula rezultat i upisala važna tri boda.

Prvo je Lewandowski postigao dva gola, a konačnih 3:2 postavio je Cancel minutu prije kraja meča.

Barcelona se večerašnjom pobjedom probila na prvo mjesot La Lige te ima isto bodova kao i Girona, dok je Celta tek na 17. poziciji. U narednom kolu Barcelona gostuje Mallorci, dok će Celta ugostiti Alaves.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()