Nema promjene plana! Dragan Stojković Piksi ostaje selektor Orlova

Sve je bilo dogovoreno, zvanično najavljeno, a onda je priča odjednom utihnula.

15.05.2024. 18:23
  • Podijeli:
piksi tanjug-6554fbe46c11a.webp Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Sve je završeno, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ostaje do Mundijala u SAD.

Sve je bilo dogovoreno, zvanično najavljeno, a onda je priča odjednom utihnula.

Ipak, nije došlo ni do kakve promijene planova, Dragan Stojković Piksi potpisaće novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije u narednih nekoliko dana, do početka priprema za Evropsko prvenstvo, saznaje Mozzart Sport.

Dragan Stojković Piksi je sam potvrdio informacije medija da će ostati selektor do Mundijala u SAD 2026. godine kada je bilo martovsko okupljanje reprezentacije. Ipak, kako Orlovi nisu blistali na terenu nekoliko dana kasnije protiv Rusije i Kipra, krenule su spekulacije da je zbog toga sve odloženo, pa čak i da je dogovor propao.

Međutim, do prolongiranja potpisa ugovora došlo je samo iz tehničkih razloga. Kada su svi iz FSS-a bili na okupu povodom polaganja kamena temeljca za Nacionalni stadion još jednom je sve pečatirano, utvrđeno i potvrđeno.

Dragan Stojković se vratio u Beograd sa odmora i očekuje se da u narednih nekoliko dana zvanično stavi paraf na ugovor po kojem će povesti Orlove i u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Kada se podvuče crta ispod njegovog dosadašnjeg rada na klupi reprezentacije Srbije vidi se: direktan plasman na Mundijal u Kataru i to ispred Portugala, koji je pobjeđen usred Lisabona (2:1), potom osvojeno prvo mjesto u Ligi nacija i prolaz prvi put u A klasu, u kojoj će Orlovi igrati najesen sa Španijom, Švajcarskom i Danske. I na koncu, prolaz na Evropsko prvenstvo u jNemačkoj, prvo posijle pune 24 godine i prvi put pod imenom Srbija.

Naravno, tu je i neuspjeh u Kataru, na koji je tim otišao nošen velikom euforijom, ali tamo, objektivno, nije ostvario cilj da prođe u drugi krug. Šansa da se popravi i taj utisak biće za mjesec dana u Njemačkoj.

Stojković je 37 puta vodio reprezentaciju Srbije kao selektor i ostvario je bilans od 21 pobjede, sedam remija i devet poraza. Prvi je selektor koji je povezao dva cijela kvalifikaciona ciklusa još od Ivice Osima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()