Nekad je Messiju probacio kroz noge, a sad u kolicima ispija pivo: Fotografija Hrvata postala je hit

Neko ga je uslikao nakon utakmice dok je sjedio u građevinskim kolicima i ispijao pivo

03.10.2023. 20:25
  • Podijeli:
Anas_Sharbini_foto_FB Cropped-651c543a5964e.webp Foto: Facebook/Nogometne Ikone

Navijači Rijeke i Hajduka se i danas s osmjehom na licu sjećaju svog bivšeg igrača Anasa Sharbinija koji je zauvijek ostao upamćen po tome što je loptu kroz noge provukao velikom Lionelu Messiju.

Desilo se to na prijateljskoj utakmici između Argentine i reprezentacije Hrvatske za koju su u tom meču igrali igrači iz HNL-a.

Gaučosi su tada slavili s 2:1 u Londonu, a Sharbini je osim što je zabio gol zauvijek ušao u legendu jer je Messiju "prodao" staru dobru foru.

Posljednjih godina nogometom se bavi tek rekreativno. Trenutno nastupa za amaterski tim OŠK-a iz Omišlja s kojim je prošlog vikenda igrao protiv Gospića.

Neko ga je uslikao nakon utakmice dok je sjedio u građevinskim kolicima i ispijao pivo, a mnogi na prvu nisu prepoznali da se radi upravo o Sharbiniju.

Sharbini se, kako kaže, nerado sjeća momenta koji je obilježio njegovu karijeru.

"A joj, najveća mi je muka kad me za to pitaju, pa to je zabavno za djecu od 9-10 godina... Dogodilo se, idemo dalje, ne bih se ni sjetio toga da nisu počeli pričati kasnije", - ispričao je Anas Sharbini (36) u Podcast inkubatoru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()