Navijači Širokog tvrde kako su ih napali Ultrasi, u tučnjavi korištene i baklje

Novi huliganski ispad

30.11.2023. 11:15
  • Podijeli:
ultrasi facebook-656859be2aca6.webp Foto: Facebook

Prema riječima navijača Širokog Brijega, njih su sinoć oko 19.50 na lokalitetu 'Varda' napali navijači Zrinjskog, mostarski Ultrasi.

Policijska uprava Mostar obaviještena je od strane više građana da se više mlađih muških osoba tuku i pale baklje.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije te zatekli 8 navijača grupe ‘Škripari’ iz Širokog Brijega koji su se vraćali s utakmice u Foči.

“29.11.2023.godine oko 19,50 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da se na lokalitetu Varda veća grupa mlađih muških lica tuku i pale baklje. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije te zatekli 8 navijača tzv “Škripari“ iz Širokog Brijega koji su se vraćali sa utakmice u Foči. Isti su izjavili da su napadnuti od strane 3o do 40 navijača Ultrasa koji su im pregradili put vozilima i nakon toga napali.Tom prilikom oštećena su tri vizila , povrijeđenih nije bilo a napadači nisu zatečeni na licu mjesta.”, navodi se u izvještaju MUP-a HNK.

Iz MUP-a HNK također tvrde da je izvršen očevid te se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()