Navijači izabrali najboljeg igrača u historiji Premier lige

Potpuno očekivan epilog ankete

05.08.2022. 08:19
  • Podijeli:
thiery-henry-expa-pixsell.jpg

Francuski majstor i nekada napadač Arsenala Thierry Henry proglašen je najboljim igračem u historiji Premier lige u anketu provedenoj među navijačima. Betfair je odradio anketu s YouGovom među više od 1000 nogometnih fanova uoči 30. godišnjice osnivanja takmičenja. 

Francuska legenda pobijedila je Cristiana Ronalda i s 15 posto osvojenih glasova uzela prvo mjesto.

Kao što je poznato, Henry je igrajući za Arsenal zabio 175 golova u 258 ligaških utakmica i vodio je Topnike do dva naslova prvaka. Na trećem mjestu je Englez Alan Shearer, najbolji strijelac Premier lige svih vremena. TOP 5 zatvaraju Francuz Eric Cantona i Englez Steven Gerrard.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()