Napoli krenuo po defanzivca iz Čapljine i najskupljeg fudbalera Dinama

Insajder Nicolo Schira javlja o interesu italijanskog prvaka za 23-godišnjeg defanzivca

11.07.2023. 15:00
  • Podijeli:
Josip Šutalo_Profimedia-649d2b749eb0d.webp Foto: Profimedia

Josipa Šutala, reprezentativca Hrvatske i trenutnog člana zagrebačkog Dinama, dosad se najviše povezivalo sa transferom u Leipzig, a sada iz Italije dolazi informacija da je za sjajnog stopera zainteresiran i prvak Napoli.

Fudbaler rođen u BiH, tačnije u Čapljini, sjajnim igrama u dresu Modrih skrenuo je pažnju brojnih evropskih timova.

Insajder Nicolo Schira javlja o interesu italijanskog prvaka za 23-godišnjeg defanzivca.

Napoli je u potrazi za novim stoperom nakon što je Kim Min-jae, hit igrač prošle sezone, odlučio karijeru nastaviti u Bayernu.

Šutalo je za Dinamo prethodne sezone odigrao 36 mečeva u svim takmičenjima, a postigao je tri gola.

Defanzivac je pored Dinama nastupao za Neretvanac iz Metkovića i Istru, a za A reprezentaciju Hrvatske je do sada odigrao osam mečeva.

Njegova vrijednost se procjenjuje prema Transfermarktu na 18 miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()