Najveći "uhljeb" u historiji Reala: Uzet će još 30 miliona i otići u penziju

Belgijanac ne želi otići iz Madrida

09.05.2023. 10:22
  • Podijeli:
hazard-benzema-reuters.jpg

Nekada je Eden Hazard bio jedan od najboljih fudbalera svijeta, ali prelazak iz Chelseaja u Real Madrid je označio i početak kraja ovog Belgijanca.

Hazard je u Realu već četiri godine, tokom kojih nije napravio ništa značajno. Zapravo je došao do toga da ga mnogi zovu uhljebom, gledajući da zarađuje oko 24 miliona eura godišnje, ukratko dva miliona mjesečno ili pola miliona eura sedmično.

Ugovor s Kraljevskim klubom veže ga još godinu dana, no mnogi vjeruju da će Hazard ovog ljeta odabrati opciju oživljavanja karijere te da će Real uspjeti raskinuti taj čak i za njih itekako težak ugovor.

Ipak, Hazard je izjavio kako se nada i iduće sezone ostati dio Reala te kako vjeruje da se može izboriti za svoje mjesto u ekipi, kao i za značajnu minutažu.

To je naljutilo navijače Reala, ali i rastužilo navijače Chelseaja, koji su se nadali da bi njihov nekadašnji idol mogao još jednom obuči plavi dres te se u njemu vratiti nogometu na visokom nivou.

Mnogi Španci ovakve izjave Hazarda nazivaju nepoštenima prema klubu, smatrajući da on nema suviše namjere igrati ozbiljan nogomet, nego da misli odraditi bogati ugovor do kraja, a onda se penzionisati.

Hazard je u januaru navršio 32 godine, prema čemu bi još uvijek trebao biti na svom igračkom vrhuncu, na kakvom je bio i kad je kao 28-godišnjak London zamijenio Madridom. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()