Najskuplji igrač Real Madrida mogao bi po prvi put zaigrati u El Clasicu

Hazard je stigao u Real u ljeto 2019., a momčad je od tad odigrala deset utakmica protiv Barcelone

05.04.2023. 13:44
  • Podijeli:
eden-hazard-reuters.jpg

Eden Hazard je u uvjerljivoj pobjedi protiv Valladolida skupio prve minute za Realovu momčad još od januara.

Igrač plaćen 115 miliona eura (292,5 miliona KM) nikako ne uspijeva ući u rotaciju i probiti se među igrače na koje Carlo Ancelotti računa, no prema pisanju španskih medija moglo bi se dogoditi i čudo.

Najskuplji igrač u historiju Reala, skuplji od Cristiana Ronalda i Garetha Balea, tri puta više plaćen od Luke Modrića i Thibauta Courtoisa i gotovo pet puta više od Tonija Kroosa, mogao bi nastupiti u El Clasicu, što još nikad nije, piše SCsport.

Hazard je stigao u Real u ljeto 2019., a momčad je od tad odigrala deset utakmica protiv Barcelone. Hazard u njima nije sudjelovao niti s jednom odigranom minutom.

Igrač za kojeg je klub izdvojio rekordnu sumu upravo da igra i odlučuje najveće utakmice gotovo četiri godine od dolaska u Real nije zabilježio ni minute na utakmicama protiv najvećeg rivala.

Španski mediji pišu da bi jedanaesti put, u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, u srijedu od 21 sat, mogao možda i dobiti koju minutu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()