Najbolji strijelac Izraela svih vremena izbačen iz reprezentacije

L'Equipe piše da je napadač Maccabija tražio da zadrži jednu sobu samo za sebe na svakom okupljanju

08.04.2023. 21:07
  • Podijeli:
eran zahavi_foto_TW-6431414a86fb5.webp Foto: Twitter/@PSV

Reprezentacija Izraela već neko vrijeme igra bez Erana Zahavija (35). Najbolji strijelac u historiji selekcije (33 gola) nije pozvan ni u martu za prve kvalifikacione utakmice svoje reprezentacije za Euro, a L'Equipe otkriva nevjerovatnu priču koja se krije iza ove odluke.

Izraelci su na početku kvalifikacija remizirali sa Kosovom (1:1), a zatim su poraženi od Švicarske (3:0), a mnogima nije bilo jasno zašto u ekipi nema Zahavija.

L'Equipe piše da je napadač Maccabija tražio da zadrži jednu sobu samo za sebe na svakom okupljanju, što mu je bila usluga koja mu je pružena posljednjih godina.

Ali, selektor, Alon Hazan, odlučio je da mu uskrati tu privilegiju još krajem prošle godine. Zahavi je prije nekoliko sedmica razgovarao o eventualnom povratku i tražio je da mu se omogući da ostane nasamo na dan utakmice, ali i to je selektor odbio, nakon čega je teško vjerovati da će se Zahavi vratiti u reprezentaciju.

Prije nastavka kvalifikacija za Euro u junu, selektor Hazan, sada pod velikim pritiskom, nije definitivno zatvorio Zahavijev dosije, ali više od pitanja sobe, ova afera više liči na rat ega.

Zahavi je za Izrael odigrao 70 utakmica i postigao 33 gola.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()