Mourinho: Nepravedan poraz, kao da je sudija bio Španac!

Roma nakon penala poražena od Seville

01.06.2023. 07:15
  • Podijeli:
jose mourinho reuters-647828a81bc65.webp Foto: Reuters

Sevilla je u finalu Evropa lige boljim izvođenjem penala savladala Romu nakon što je u regularnom dijelu, te produžecima bilo 1:1. Na utakmicu se za italijanski Sky Sports osvrnuo Romin trener Jose Mourinho, kojemu je ovo bio prvi poraz u evropskim finalu nakon što je imao pet pobjeda.

"Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvo smo umorni i fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Ali i ponosni smo. Uvijek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikad dostojanstvo i profesionalno. Pobijedio sam u pet evropskih finala, ovo je jedino koje sam izgubio, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe ove sezone", započeo je.

"Bila je to jedna žestoka, muška utakmica sa sudijom koji se činio kao Španac. Žuti, žuti pa žuti svo vrijeme. Nepravda se vidi u tome što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali nije, a onda je u raspucavanju realizirao penal", nastavio je Mourinho pa progovorio o svojoj budućnosti:

"U ponedjeljak odlazim na odmor. Ako bude vremena za razgovor prije toga, razgovarat ćemo. Ja sam ozbiljan čovjek. Rekao sam vlasnicima prije par mjeseci da će oni prvi znati ako budem u kontaktu s nekim drugim klubom. Uvijek ću biti iskren i direktan. U decembru mi je prišla portugalska reprezentacija, nakon toga nisam razgovarao ni s kim. Imam još godinu dana na ugovoru i to je to."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()