Mourinho na velikoj prekretnici: Najveći ugovor ikada ili spektakularni povratak?

Mourinho je, prema pisanju engleskih medija, već obavio telefonski razgovor o preuzimanju Chelseaja tokom ljeta

07.04.2023. 12:46
  • Podijeli:
jose_mourinho - reuters-1668074586531.webp Foto: Reuters

Slavni portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho nalazi se na velikoj prekretnici i imat će pravo da bira između dvije vrlo primamljive ponude.

Svijet je jučer potpuno šokirala informacija o ugovoru kojeg su Saudijci ponudili Mourinhu. Za portugalskog stručnjaka spreman je historijski ugovor vrijedan 120 miliona za samo dvije sezone, a vodio bi reprezentaciju Saudijske Arabije te jedan klub iz tamošnje Pro lige.

U izvještaju medija navodi se da bi, pored svojih reprezentativnih obaveza, Mourinho trenirao ili Al-Ahli ili Al-Nassr, sadašnji klub Cristiana Ronalda.

No, Englezi su sinoć kasno došli do informacije da je Portugalac obavio razgovore s ekipom u kojoj je tokom karijere nizao velike uspjehe, a to je Chelsea.

Mourinho je, prema pisanju engleskih medija, već obavio telefonski razgovor o preuzimanju Chelseaja tokom ljeta.

Nakon što je smijenjen Graham Potter s klupe Plavaca, na mjesto privremenog trenera imenovan je legendarni Frank Lampard. Legenda Chelseaja vodit će taj klub do ljeta, a za to vrijeme na Stamford Bridgeu tražit će trajno rješenje i to bi mogao biti upravo Mourinho, s kojim su ostvareni prvi kontakti i koji je želja američkog vlasnika Todda Boehlyja.

Portugalac je već dva puta u karijeri vodio ekipu Chelseaja. Prvi put je to radio od 2004. godine i za tri sezone osvojio je dvije titule Premier lige, dva FA Cupa i dva trofeja u Liga kupu.

Šest godina kasnije vratio se u Chelsea i osvojio je duplu krunu u sezoni 2014/2015.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()