Molili sudiju da prekine utakmicu na poluvremenu: Jeste li ikad vidjeli pobjedu od 40 razlike u nogometu?

Ovo se nikada nije desilo

13.02.2024. 12:23
  • Podijeli:
fudbal, fudbalska lopta, gol, mreža - profimedia-655e3e8da5854.webp Foto: Profimedia

Nogometna utakmica u Španiji između ekipa mlađih kategorija UD Gijon Industriala i Club Marino de Luanca izazvala je brojne reakcije u toj zemlji.
Naime, pioniri Gijon Industriala su slavili nevjerovatnim rezultatom 41:1!

O ovoj utakmici je pisala i ugledna Marca, a u tekstu se navodi da je Gijon igrao "pod kočnicom", te da ni igrači ni njihov trener nisu uživali u utakmici.

Igrači Gijona u pojedinim momentima odbijali i preći centar.

"Bila je ovo utakmica koju nisam želio da odigramo. Rotirali smo, svi su igrali, ali ja nisam želio da igramo", rekao je trener Gijona.

Inače, utakmica u mlađim kategorijama traje 80 minuta, a poslije prvog poluvremena rezultat je bio 17:0.

Kako prenosi Marca, treneri ekipa su zamolili sudiju da prekine utakmicu već na poluvremenu.

"Ne može, morate igrati 80 minuta", bio je kratak odgovor sudije.

Nakon samo nekoliko minuta u drugom poluvremenu igrači Gijona su postigli čak osam golova, kada je i kapiten ekipe od sudije zatražio prekid utakmice, no i to je bilo uzalud.

Ono što je zanimljivo je da je rezultat u Nogometnom savezu Asturije, pod čijom je ingerencijom liga u kojoj igraju Gijon Industrial i Club Marino de Luanco, službeno upisan kao 6:1.

Naime, maksimalna pobjeda koja se službeno upisuje je pet golova razlike. Tako je Club Marino de Luanco u ovoj sezoni u 19 utakmica službeno primio 100 golova, no stvarno stanje je da su primili 366.

Marino de Luanco dolazi iz malog mjesta sa samo 5.000 stanovnika, a i njihov trener je bio razočaran.

"Trudimo se da ohrabrimo djecu koliko god možemo, ali gubimo iz sedmice u sedmicu. To je demorališuće. Međutim, oni nastavljaju da dolaze na treninge sa entuzijazmom, ali imaju osjećaj da će šta god da urade, rezultati ostati isti", poručio je trener ekipe iz Luanca.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()