Modrićev nasljednik je stigao: Pogledajte debi turskog čuda u dresu Real Madrida

Konačno zaigrao

07.01.2024. 07:45
  • Podijeli:
arda guler x com 23-659a481034814.webp Foto: X-com

Turski 18-godišnji nogometaš Arda Güler napokon je debitovao u dresu Real Madrida, a nakon njegovog nastupa na meču protiv Arandine u španskom Kupu kralja navijači su mišljenja da se pojavio nasljednik Luke Modrića.

Real je Arandinu, inače člana četvrtog ranga takmičenja u Španiji, savladao s 3:1, a svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu.

Strijelci za Real su bili Joselu, Brahim Diaz i Rodrygo, a utješni gol je domaćin postigao u sudijskoj nadoknadi. Svoju mrežu je tada zatresao Nacho Fernandez.

Güler je bio u startnoj postavi Real Madrida na ovom meču, teren je napustio nakon 60 minuta igre, a za to vrijeme je pokazao svoj raskošan talenat.

Sjajno je proigravao svoje saigrače i pronalazio prostor između linija odbrane protivnika te je prosto zadivio navijače Real Madrida i ljubitelje nogometa. Bio je i blizu postizanja pogotka kada je iz slobodnjaka pogodio stativu.

Podsjećamo, Güler je u Real stigao ljetos iz Fenerbahčea za 20 miliona eura, ali je od tada imao dosta problema s povredama.

Povrede su vjerovatno i najveća prepreka turskom tinejdžeru da napravi slavnu karijeru i bude dostojan nasljednik Modriću, koji se narednog ljeta oprašta od Real Madrida.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()