Modrić žestoko kritikovan: Nestao je

Real teško poražen na gostovanju kod Girone

26.04.2023. 12:25
  • Podijeli:
luka modric reuters-6448f8d70fac9.webp Foto: Reuters

Real Madrid sinoć je doživio težak i neugodan poraz na gostovanju kod Girone rezultatom 4:2, a španski mediji su, između ostalih, krivca pronašli u hrvatskom veznjaku Luki Modriću.

Sva četiri gola za Gironu postigao je sjajni Argentinac Taty Castellanos koji je tako vjerovatno ugasio sva Realova nadanja o tituli za ovu sezonu.

Španske medije posebno je razljutio los odnos pojedinaca, a nisu štedjeli ni veznjaka Reala Luku Modrića.

Reprezentativac Hrvatske je imao četiri ključna dodavanja, 64 tačna od 72 ukupno dodavanja, 4/5 osvojenih duela na tlu i jedan uspješan dribling iz isto toliko pokušaja.

Dobio je prosječnu ocjenu 6.8 od SofaScorea, najmanju u veznom redu Reala i petu po visini među starterima poražene madridske ekipe.

"Pokušavao je u prvom poluvremenu. U drugom je, kao i cijela ekipa, nestao", navodi Mundo Deportivo, dok Marca piše da je imao "dobar start u utakmicu", da je "dobro raspoređivao suigrače", ali da mu je "nedostajalo zadnje dodavanje".

"Nije to bio njegov najbolji nogomet ", dodaje se i piše da je pokazao mnogo, ali ništa što bi prelomilo susret.

Igru je napustio u 63. minuti kada ga je zamijenio Francuz Aurelien Tchouameni.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()