Messija su pitali vjeruje li da može osvojiti i devetu Zlatnu loptu, evo šta je odgovorio

Očekivana reakcija GOAT-a

01.11.2023. 21:42
  • Podijeli:
leo messi reuters-654099236c945.webp Foto: Reuters

Lionel Messi je u ponedjeljak osvojio osmu Zlatnu loptu i na taj način se dodatno učvrstio na prvom mjestu u toj kategoriji.

Nakon osvojenog priznanja Messi je dao intervju za francuski L'Equipe, a jedno od pitanja koje je dobio je glasilo: "Da li vjeruješ da možeš osvojit i devetu Zlatnu loptu?".

Messi, koji već ima punih 36 godina i član je Intera iz Miamija, je realno odgovorio na postavljeno pitanje.

"Nema šanse. Čak nisam ni razmišljao o osmoj. Davno sam prestao razmišljati o Zlatnim loptama, nikada mi nije to bilo prioritet, posebno sada kada sam osvojio sve u karijeri. Ovo mi je sigurno posljednja Zlatna lopta i sretan sam što sam ih toliko osvojio", rekao je Messi koji je prvu Zlatnu loptu dobio daleke 2009. godine.

Messi je dodao i da će za Zlatnu loptu u narednim godinama konkurisati Erling Haaland, Kylian Mbappe, Vinicius Junior, te sasvim iznenađujuće, Lamine Yamal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()