Mario Vrančić pronašao novi klub nakon odlaska iz Sarajeva, vratio se u svoj dom

Pauzirao polusezonu

11.06.2024. 16:00
  • Podijeli:
mario vrancic fk sarajevo-6668536b0c478.webp Foto: FK Sarajevo

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine napustio i doskorašnji igrač Sarajeva Mario Vrančić karijeru će nastaviti u drugom timu Eintrachta iz Frankfurta.

Mario je u dresu Sarajeva upisao 24 nastupa, postigavši jedan pogodak uz četiri asistencije, a nakon što je od januara bio slobodan igrač, prihvatio je poziv Eintrachta za koji nastupaju uglavnom igrači mlađi od 21 godine.

"On je igrač kojeg naši mladi talenti mogu slijediti kao primjer i sigurni smo da će im biti velika podrška i na terenu i van njega,", kazao je trener Nino Berndroth.

"Odrastao sam ovde u regionu i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je, naravno, imalo ulogu i u procesu donošenje odluke", kaže Vrančić, koji želi da podrži mlade igrače Eintrachta koji se takmiče u njemačkoj regionalnoj ligi.

Ovaj 35-godišnji playmaker najbolje partij pružao je u Norwichu s kojim je igrao Premier ligu, ali i Stokeu u Engleskoj. U Njemačkoj je nosio dresove Darmstadta, Paderborna i Mainza, a bio je član i Rijeke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()