Mamić čestitao Kurban-bajram: Nasmijte nekog ko se već dugo nije nasmijao

Bivši prvi čovjek Dinama iz Zagreba već nekoliko godina boravi u BiH

27.06.2023. 22:38
  • Podijeli:
zdravko mamic-Denis Kapetanovic_PIXSELL-63a567b6b2cae.webp Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Bivši prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić ni ovoga puta nije zaboravio čestitati Kurban-bajram svim muslimanima oko sebe.

Kao što je poznato, Mamić se nalazi u Bosni i Hercegivini nakon što mu je Vrhovni sud Hrvatske pravomoćno potvrdio zatvorsku kaznu od šest godina.

Prigodnu čestitku bivši prvi čovjek Dinama objavio je na društvenim mrežama i tu je izazvao veliki broj komentara.

"Dragi prijatelji, svi vi koji sa nestrpljenjem dočekujete vaš veliki blagdan Bajram, želim da ovaj dan proslavite u duhu tradicije i običaja, okruženi vašom porodicom i prijateljima. U ovom danu, ne zaboravite da je esencijalna vrijednost Kurban-bajrama požrtvovna briga za porodicu, prijatelje i komšije. Zbog toga nemojte sutra zaboraviti razveseliti nekoga ko se već dugo nije nasmijao, otvorite vrata doma u koji niko nije dugo ulazio, nazovite članove obitelji ili prijatelje koje dugo niste čuli - jednostavno samo pitajte kako su? Neka ovaj dan bude povod i da preispitate sebe, iskreno i pošteno priznate gdje griješite, prije svega u odnosu prema ljudima koji vas okružuju, kako bi sebe promijenili. Tek tada ćete i vi biti sretni i zadovoljni", naveo je Mamić.

Uz ovu objavu, Mamić je podijelio fotografiju na kojoj čestita riječima "Bajram šerif mubarek olsun".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()