Majstorija u LE: Goncalves pogodio s centra

Nema sumnje da će ovaj pogodak biti jedan od najboljih u ovogodišnjem izdanju svih UEFA-inih takmičenja

17.03.2023. 07:37
  • Podijeli:
Goncalves foto Reuters-64140a987909a.webp Foto: Reuters

Portugalski veznjak Pedro Goncalves postigao je fantastičan gol u meču osmine finala Evropske lige protiv Arsenala i to s gotovo centra igrališta, a nema sumnje da će ovaj pogodak biti jedan od najboljih u ovogodišnjem izdanju svih UEFA-inih takmičenja.

Spomenuta situacija desila se u 62. minuti kada su veznjaci Arsenala Xhaka i Jorginho loše kombinovali na centru igrališta, a nakon što im je Pedro Goncalves presjekao loptu, vidio je loše postavljenog Ramsdalea i postigao sjajan gol.

Nakon što je nekoliko metara povukao loptu, desnom nogom je sjajno omjerio udarac i pogodio mrežu Arsenala, te tako svoj tim vratio u igru i poravnao na 1:1.

Nakon toga, do kraja regulanih 90 minuta i nakon toga u produžecima, nije bilo pogodaka, pa je putnik u četvrtfinale određen nakon penala, gdje su se bolje snašli gosti iz Portugala.

Tragičar Arsenala je bio Martinelli koji je promašio u četvrtoj seriji, nakon čega je Santos iz Sportinga pogodio i odveo svoj tim u narednu fazu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()