Lukaku: Džeko i ja možemo da igramo skupa

"Uvijek smo se poštovali, imamo različite karakteristike tako da možemo pomoći jedan drugom na terenu"

02.01.2023. 11:26
  • Podijeli:
Lukaku Džeko_La Presse-63b2b053c8f1f.webp Foto: La Presse

Napadač Čelzija na pozajmici u Interu, Romelu Lukaku, tvrdi da on i Edin Džeko mogu zajedno da igraju u špicu Nero-azura.

Kako je naveo, sa Dijamantom je uvijek imao odličan odnos, još dok su zajedno igrali u Premijer ligi, a potom i bili rivali u Seriji A.

"Kada sam došao u Inter, Džeko je takođe trebao doći u klub, ali nije... Uvijek smo se poštovali, imamo različite karakteristike tako da možemo pomoći jedan drugom na terenu. On više voli da igra sa loptom, otvara prostor, a meni to daje priliku da idem ofanzivnije i napadam prostor pred golom protivnika", jasan je Lukaku.

Prema njegovim riječima, Inter ima savršen napadački arsenal.

"Mislim da sva trojica napadača mogu igrati zajedno. Lautaro Martinez bi mogao da igra desetku, a Edin i ja bi bili naprijed. Tu je i Hoakin Korea koji je konkurentan. Neka trener odlučuje o tome" zaključio je Belgijanac.

Lukaku je ove sezone postigao samo dva gola, jer je skoro tri mjeseca bio van terena zbog povrede, a Džeko devet.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()