LŠ: Triler na Camp nou, Liverpool rasplakao Ibrox

U spektakularnom meču Barcelona i Inter igrali neriješeno 3:3, Liverpool deklasirao Rangers 7:1 uz petominutni het-trick Salaha

12.10.2022. 23:23
  • Podijeli:
Robert Lewandowski foto Reuters-1665609912961.webp Foto: Reuters

Barcelona i Inter podijelili su bodove u dramatičnom meču na Camp nou stadionu u Barceloni i odigrali neriješeno 3:3.

Igrači oba tima priredili su spektakularan meč, pravi emotivni rolerkaster, pun preokreta u kojem su i jedni i drugi u samom finišu propustili da dođu do sva tri boda. Na kraju završeno je podjelom bodova i obje ekipe su zadržale šanse da se plasiraju u play off.

Barca je povela golom Dembela u 40. minutu, i sa minimalnom prednošću otišla na odmor. U nastavku Inter je bio konkretniji. Barella je u 50. minutu pogodio za 1:1, da bi Lautaro Martinez u 63. preokrenuo rezultat i donio prednost svom timu.

Xavi je izmjenama pokušao da probudi svoj tim i u tome je uspio. U 82. minutu Lewandowski je izjednačio na 2:2. Barcelona je išla po cijeli plijen i napala iz svih oružja.

Poslije jedne polušanse domaćih, sjevnuo je kontra napad Intera i mat u tri poteza u 89. minutu. Onana je ispucao loptu ka Martinezu, koji je odlično proigrao rezervistu Gosensa koji je loptu zakucao iza leđa Ter Stegena za potpuni preokret i prednost Intera od 3:2, ali i slavlje cijele klupe koja je utrčala na teren da proslavi pogodak.

Igrači Barcelone bili su u šoku. Prijetilo im je ispadanje, ali su uspjeli da se vrate u 92. minutu. Lewandowski je poslije centaršuta Garcie odlično skočio u šesnaestercu i pogodio za 3:3. I jedni i drugi su do kraja propustili po jednu stopostotnu šansu. Tenziju nije izdržao Simone Inzaghi koji je u 7. minutu sudijske nadoknade isključen.

Prave goleade su viđene i na ostalim mečevima. Liverpool je deklasirao Glasgow Rangers na Ibroxu sa 7:1. Prvo poluvrijeme nije "mirisalo" na katastrofu škostskog tima. Preko Arfielda poveli su sa 1:0, a Firmino je do odlaska na odmoru uspio da izjednači na 1:1. Drugi dio meča donio je uragan Redsa. Firmino je pogodio za 2:1, a prednost je povećao Darwin Nunez. Usljedio je petominutni het-trick Mohameda Salaha, da bi Elliot u 87. minutu pogodio za konačnih 7:1.

Porto je slavio u Leverkusenu sa 3:0, a pogađali su Galeno i dva puta Taremi. Marseille je slavio u gostima protiv Sportinga sa 2:0, golovima Matteoa Guendouzija i Alexisa Sancheza.

Tottehnam je pobijedio Eintracht Frankfurt 3:2. Dvostruki strijelac bio je Son, Kane je pogodio sa bijele tačke, ali je u finišu promašio drugi penal. Za Frankfurt su pogađali Kamada i Alidou.

Bayern je osigurao play off pobjedivši kao gost Viktor Plzen sa 4:2. Za Bavarce su pogađali Mane, Muller i Goretzka dva puta, dok su strijelci za domaćine bili Vikanova i Kliment.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()