Liverpool rutinski do posljednje pobjede u ovoj godini

Siguran trijumf Redsa

26.12.2023. 20:31
  • Podijeli:
liverpool reuters-658b29c5ebcd8.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpoola su savladali ekipu Burnleyja rezultatom 2:0 u okviru 19. kola Premiershipa što im je bila posljednja pobjeda u 2023. godini. Inače, ovim trijumfom su došli na lidersku poziciju.

Redsi su na vrhunski način otvorili utakmicu te su u vodstvo stigli već u šestoj minuti utakmice preko Darwina Nuneza da bi dvije minute kasnije Mohamed Salah pogodio prečku. U 12. minuti je zaprijetio domaći sastav preko Brownhilla koji je šutirao pored gola da bi u 29. minuti poništen pogodak Codyja Gakpa zbog ranijeg prekršaja Darwina Nuneza.

Salah je u 34. minuti susreta ponovo pogodio okvir gola da bi šest minuta kasnije viđeno posljednje uzbuđenje u prvom dijelu, no udarac Wataru Enda je odbranio golman domaćeg sastava pa se na odmor otišlo sa vodstvom Redsa rezultatom 1:0.

Nakon svega desetak minuta u drugom dijelu Harvey Elliott je postigao drugi gol za Liverpool na utakmici, no on je poništen jer je Mohamed Salah smetao golmanu Burnleyja te je ostalo 1:0. Imao je potom Dominik Szoboszlai dvije prilike koje nije iskoristio nakon čega je udarac Trent Alexander Arnolda otišao pored gola da bi u 87. Burnley preko Bruuna Larsena imao veliku šansu da dođe do izjednačenja, no njegov udarac nije ugrozio Alissona.

I kada se očekivao kraj utakmice na scenu je stupio Diogo Jota koji je nakon asistencije Luisa Diaza udvostručio prednost Liverpoola i postavio konačan rezultat utakmice.

Liverpool je sada prvoplasirani na tabeli sa 42 osvojena boda, dva više od drugoplasiranog Arsenala koji ima i utakmicu manje dok je Burnley 19. sa 11 bodova. Redsi će u sljedećem kolu na Anfieldu dočekati sastav Newcastlea 1. januara 2024. godine dok će Burnley 30. decembra ove godine gostovati kod Aston Ville.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()