Liga konferencije: Hrabri Partizan "otkinuo" bodove favoritu

Remi dobija na značaju ako se zna da je start meča bio prava noćna mora. Jer, gosti iz Francuske čije boje brane Dante, Kasper Šmajhel, Mario Lemina... su poveli već nakon 83 sekunda fudbala

15.09.2022. 22:54
  • Podijeli:
Partizan Nica_FKP.jpg Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Nicom u drugom kolu Lige konferencije , bilo je 1:1.

Crno-bijeli su odigrali hrabro protiv favorita i za to su nagrađeni drugim bodom u trećem po rangu UEFA takmičenju.

Remi dobija na značaju ako se zna da je start meča bio prava noćna mora.

Jer, gosti iz Francuske čije boje brane Dante, Kasper Šmajhel, Mario Lemina... su poveli već nakon 83 sekunda fudbala.

Pa ipak, četa Gordana Petrića nije se predaala nakon početnog šoka. Šta više, u ostatku meča bila je barem ravnopravan rival. I to joj se isplatilo.

Igrao se 60. minut kada je Slobodan Urošević "povukao" napad po lijevom boku, lopta je došla do Rikarda Gomeša, ovaj ju je odložio za Birbasa Natha koji ju je proslijedio do Fusenija Dijabatea. I, to je bilo to.

Napadač iz Malija se nakon finte namjestio na šut i rezantnim udarcem pogodio za zlata vrijedan remi.

"Bili smo bliži pobjedi. To što se dešava u prvom minutu, to se dešava, ali nisam kritikovao igrače sa klupe. Rekao sam im da nastave da guraju loptu između linija. Stvorili smo dosta šansi, ali nismo pobijedili, žao mi je zbog momaka. Nedostajalo je sreće, ali u nekom trenutku i znanja! Imaju još četiri meča da se igraju. Drago mi je da su momci zadovoljni", ocijenio je strateg Petrić.

Partizan nakon 180 minuta igre ima dva boda i prolaz dalje je potpuno otvoren.

Standings provided by SofaScore LiveScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()