Liga Evrope: Slavlje Rome, remi Arsenala

Stefan el Šaravi i Maraš Kumbula presudili ove sezone odličnom Real Sosijedadu

09.03.2023. 20:57
  • Podijeli:
Roma_Gregorio Borgia AP Tanjug-640a386490e1a.webp Foto: Gregorio Borgia / AP / Tanjug

U prvim utakmicama osmine finala Lige Evrope prednost su stekle ekipe Rome i Bajera dok su remizirali Sporting i Arsenal, odnosno Union Berlin i Rojal Union.

Vučica je na "Olimpiku" dočekala ove sezone odlični Real Sosijedad i stekla dva gola prednosti pred revanš u San Sebastijanu (2:0).

Domaćin je povelo u 13. minutu golom Stefana el Šaravija na asistenciju Tamija Ejbrahama. Do drugog gola stigao je u 87. minutu, nakon kornera koji je izveo Paulo Dibala pogodak je udarcem glavom postigao rezervni igrač Maraš Kumbula.

Za ekipu Žozea Murinja od prvog minuta na terenu je bio srpski internacionalac Nemanja Matić.

U jednom od derbija u Lisabonu nije bilo pobjednika. Poveli su gosti iz Londona u 22. minutu pogotkom francuskog defanzivca Vilijama Salibe nakon kornera koji je izveo Fabio Vijeira. Sporting je izjednačio na identičan način. Korner je u 34. minutu izveo Markus Edvards, a gol glavom postigao je Gonzalo Inasio.

Preokret je uslijedio u 55. minutu, kada se pred Metjuom Tarnerom najbolje snašao Paulinjo. Tačka na i stavljena je autogolom Hidemase Morite.

Rezultati: Sporting - Arsenal 2:2, Bajer - Ferencvaroš 2:0, Roma - Real Sosijedad 2:0, Union Berlin – Union Rojal 3:3.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()