Lewandowski zbog povrede napustio generalnu probu pred Euro protiv Turske

Veliki udar na ambicije

11.06.2024. 08:49
  • Podijeli:
robert-levandovski-foto-frank-hoermann-sven-simon-pixsel-.jpg

Najveća zvijezda reprezentacije Poljske Robert Lewandowski morao je zbog povrede napustiti igru na utakmici protiv Turske koju su njegovi sunarodnjaci riješili u svoju korist rezultatom 2:1.

Iskusni napadač Barcelone je tokom generalne probe napustio igru u 33. minuti susreta, a da li će propustiti Euro još uvijek nije poznato.

Lewandowski je samo sjeo na teren, bilo je vidljivo da trpi velike bolove te da se držao za nogu pa ga je zamijenio Kacper Urbanski.

Inače, ovo je 35-godišnjem napadaču bila 150. međunarodna utakmica za Poljsku koju sigurno neće pamtiti po dobrom.

Njegovo neigranje bi bio ogroman udarac za Poljake koji za pet dana igraju protiv Nizozemske na otvaranju Evropskog prvenstva.

Pored njih, u grupi D se još nalaze selekcije Francuske i Austrije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()