Legendarni Brazilac vraća se u Premier ligu nakon samo šest mjeseci?

Dobro počeo, pa jednostavno stao

04.01.2024. 15:53
  • Podijeli:
Roberto Firmino foto Reuters-6473716e9876b.webp Foto: Reuters

Engleski mediji pišu da bi se 32-godišnji brazilski napadač Roberto Firmino mogao vratiti u Premier ligu samo šest mjeseci nakon što je besplatno napustio Liverpool i prešao u saudijski Al-Ahli, kao jedna od brojnih zvijezda koje su u prethodnom prijelaznom roku napustile Evropu.

Firmino se nije dobro snašao u novoj sredini iako je sam početak bio sjajan. Naime, u debiju protiv Al-Hazema zabio je hat-trick, ali u idućih 18 utakmica nijednom nije zatresao mrežu i počeo je razmišljati o povratku na Otok, gdje je tokom osam godina u Liverpoolu ostavio dubok trag.

Noseći dres kluba s Anfielda Firmino je zabio 111 golova i osvojio gotovo sve, uključujući titulu prvaka Engleske i Evrope. Najzainteresiraniji za njegove usluge navodno je londonski Fulham, koji treba zamjenu za Aleksandra Mitrovića, koji je otišao u Al-Hilal.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()