LE: Šok na Old Traffordu, Juventus kaznio promašaje Sportinga

Tragičar večeri bio je Harry Maguire koji je zabio autogol za konačnih 2:2

13.04.2023. 23:07
  • Podijeli:
Manchester United v Sevilla foto Reuters-64386d72640bd.webp Foto: Reuters

Manchester United večeras je na svom terenu remizirao protiv Seville sa 2:2 u prvom meču četvrtfinala Evropske lige, dok je pobjedu upisao Juventus koji je uz dosta muke u Torinu s minimalnih 1:0 savladao lisabonski Sporting.

Crveni đavoli blistali su u prvom poluvremenu, a činilo se da je meč na Old Traffordu riješen već nakon 20-tak minuta nakon kojih su domaći već vodili sa 2:0.

Junak Uniteda večeras je mogao biti Marcel Sabitzer koji je odigrao fantastičan meč i čelnicima Manchester Uniteda poslao poruku da ne trebaju više ništa čekati i da otkupe na ljeto njegov ugovor od Bayerna, piše Sportsport.ba.

Engleski klub je do prednosti stigao već u 14. minuti kada je Bruno Fernandes sjajno pronašao Sabitzera koji je izašao sam ispred golmana Seville i bez problema pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0. I ovaj put fantastični Sabitzer trese mrežu španskog kluba, a ovaj put to je uradio na asistenciju Martiala.

Sevilla je pokušala da dođe barem do jednog gola koji bi im itekako olakšao stvari u revanšu. Gosti su odličnu šansu imali u sudijskoj nadoknadi prvog dijela preko Nianzoua koji je nakon kornera šutirao glavom, ali je De Gea to odbranio.

U drugom dijelu United je bio ponovo dosta konkretniji. Dvije odlične šanse u nastavku je propustio Antony, ali se rezultat nije mijenjao.

I kada se činilo da će United slaviti sa 2:0 u samom finišu meča Sevilla je došla do remija. U centru pažnje našao se iskusni Jesus Navas koji je uspio u 85. minuti da pogodi za 2:1, ali pravi šok je tek uslijedio.

Sevilla je u 93. minuti uspjela da se potpuno vrati u ovaj dvomeč. Tragičar domaćih bio je Harry Maguire koji je zabio autogol za konačnih 2:2 i Sevillu u potpunosti vratio u igru pred revanš koji se igra u Španiji iduće sedmice.

U istom terminu igrale su se još dvije utakmice. Juventus je u Torinu uz dosta muke uspio da pobijedi Sporting s minimalnih 1:0, ali je meč obilježio detalj iz 44. minute kada je Wojchieck Szczesny u suzama napustio teren zbog srčanih problema, ali čini se da se na svu sreću ne radi o ničemu ozbiljnijem.

Sporting se propisno ispromašivao u prvom dijelu, a Juve je to kaznio u 73. minuti kada je Gatti zabio gol za 1:0 i pobjedu Stare dame.

Zanimljiv meč gledali smo i u Leverkusenu gdje je Bayer ugostio Royale Union i teškom mukom uspio da dođe do remija u ovom susretu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()