Laže ko kaže da nije svjetska klasa: Trojica su krenula na Gvardiola, uslijedila je "cik-cak" magija

Tottenham je na odličan način iznio loptu, ali je Gvardiol odličnim pozicioniranjem uspio presjeći ključni pas te se trkom dao u fazu napada prošavši nekoliko igrača Pijetlova

15.05.2024. 13:00
  • Podijeli:
gvardiol-663fb790d1ee7.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Joško Gvardiol nije postigao gol ili upisao asistenciju protiv Tottenhama, ali je svejedno imao nekih zapaženih momenata kao u finišu prvog poluvremena kada je pokazao odličnu transformaciju iz odbrane u napad.

Gvardiol se nalazi u odličnoj formi. Kada je to bilo najpotrebnije počeo je da opravdava uloženih 90-ak miliona eura koliko su Građani prošlog ljeta izdvojili za njegov igrački karton.

Manchester City je konačno slavio pobjedu na novom stadionu Tottenhama nakon što je bilo 0:2 te napravio možda i ključni korak ka čertvoj titulu u nizu što bi bio rekord Premiershipa.

U finišu prvog poluvremena Gvardiol je imao odličnu dionicu kada je spasio City kao posljednji igrač odbrane, te se odmah katapultirao u fazu napada.

Tottenham je na odličan način iznio loptu, ali je Gvardiol odličnim pozicioniranjem uspio presjeći ključni pas te se trkom dao u fazu napada prošavši nekoliko igrača Pijetlova.

Ubrzo je odigrao i dobru dugu loptu prema Bernardu Silvi, te se sjurio u protivnički kazneni prostor, ali ga Portugalac nije ispratio do kraja već je šutirao.

Akciju pogledajte ovdje.

Ova utakmica je pokazala zašto je Gvardiol jedan od najboljih lijevih bekova svijeta nakon što je prošao period adaptacije na engleski fudbal te je imao rupa u igri, posebno u prvom dijelu sezone.

Međutim, njegova forma je krenula uzlaznom putanjom u aprilu pošto je redovno zabijao ili asistirao. Za nešto više od mjesec dana je zabio pet golova.

Pep Guradiola u niti jednom trenutku nije izgubio povjerenje u njega. Imao je strpljenje s Hrvatom koji je počeo da uzvraća na sjajan način i to kada je najpotrebnije.

U posljednjem kolu Građani će na Etihadu dočekati West Ham te će sa pobjedom doći do četvrte titule prvaka u nizu u Premiershipu. Prvaci bi bili i u slučaju da Arsenal ne pobijedi Everton.

Osvajao je Gvardiol trofeje gdje je god igrao, kako u Dinamu tako i u RB Leipzigu, ali bit šampionski pehar u Engleskoj sigurno bio najveći do sada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()