Lamine Yamal pohađa online nastavu tokom Eura: Nadam se da me nastavnica neće oboriti

Ponio i zadaću

11.06.2024. 19:38
  • Podijeli:
jamal lamin profimedia-65ff1ae655ee5.webp Foto: Profimedia

Mlada zvijezda Barcelone Lamine Yamal sa samo 16 godina nastupit će na Evropskom prvenstvu. Ono što ne treba zaboraviti je da je on još samo tinejdžer, a školska godina u Španiji je u punom jeku i zato je udžbenike ponio sa sobom u Njemačku.

Nada se da će nastavnici imati razumijevanja prema njemu kako ne bi ponovio razred, a trenutno nastavu sluša online.

"Donio sam svoj domaći zadatak na Euro, jer sam trenutno učenik 4. razreda ESO (Educacion Secundaria Obligatoria), što je srednja škola. Imam nastavu online i dobro mi je. Nadam se da me nastavnica neće oboriti", rekao je Yamal za Diario Sport.

Lamine je postigao sedam golova i ostvario deset asistencija u svim takmičenjima za Barcelonu ove sezone i nema sumnje da će najveća mlada zvijezda ovog Eura.

Njegov izvanredan talenat i igre već su mu donijele nekoliko rekorda, uključujući i to što je postao najmlađi igrač koji je postigao gol u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Yamal na predstojećem Evropskom prvenstvu može oboriti čač četiri rekorda.

Ukoliko postigne gol oborit će rekord najmlađeg strijelca u historiji Eura, koji je postavio Johann Vonlanthen sa 18 godina i 140 dana 2004. godine.

Takođe ima priliku da postane najmlađi učesnik EP-a i nadmaši Kacpera Kozlowskog, koji je igrao na Euru 2020 sa 17 godina i 246 dana.

Ako Španija dođe do finala, a Yamal zaigra, postat će njmlađi igrač u finalu, nadmašivši rekord Renata Sanchesa od 18 godina i 11 mjeseci na Euru 2016.

Konačno, ako Yamal postigne gol u finalu, nadmašio bi rekord Pietra Anastasija koji je imao 20 godina i 68 dana 1968. godine kada je postigao gol protiv Jugoslavije.

Yamal je 2007. godište, porijeklom je iz Maroka i Ekvatorijalne Gvineje i dijete je Barcelone. U stanju je da igra na desnoj strani ili kao centralni napadač, kao i iza napadača.

Zbog svog stila igre poredili su ga s Lionelom Messijem, a očekuje se da bude starter u meču protiv Hrvatske koji je na programu u subotu od 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()