Lamin Yamal produžio je ugovor s Barcelonom: Historijska otkupna klauzula

U saopćenju se navodi da ugovor s Yamalom sadrži otkupnu klauzulu u iznosu od milijardu eura

03.10.2023. 09:09
  • Podijeli:
Lamine Yamal_foto_FCBarcelona-644e18dab2f61.webp Foto: FC Barcelona

Mladi fudbaler Lamin Yamal produžio je ugovor s Barcelonom do juna 2026. godine.

Barcelona je objavila da je produžila ugovor s Lamineom Yamalom do 30. juna 2026. godine. U saopćenju se navodi da ugovor s Yamalom sadrži otkupnu klauzulu u iznosu od milijardu eura.

Yamal je rođen 13. jula 2007. godine, a za Barcelonu je debitirao 29. aprila ove godine u utakmici protiv Betisa. Prošao je sve mlade selekcije katalonskog kluba, a za prvu momčad Barcelone odigrao je već 13 utakmica.

Yamal je prošao sve mlade selekcije Španije, a za prvi tim ‘crvene furije’ nastupio je u dva susreta i postigao jedan gol. Za Španiju je u utakmici protiv Gruzije (7:1) 8. rujna postigao jedan pogodak i postao najmlađi strijelac u historiji ove reprezentacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()