Krivične prijave protiv Nogometnog Saveza: Tužilaštvo BiH formiralo dva predmeta

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o imenima i detaljima s obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima rade

14.11.2023. 15:43
  • Podijeli:
Nogometni_savezBiH_zgrada_foto_Armin_Durgut_pixsell.jpg Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana su dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, a na temelju podnesenih krivičnih prijava, saznaje N1.

“Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana u potpunosti”, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine nisu željeli govoriti o imenima i detaljima s obzirom na zaštitu interesa predmeta na kojima rade.

N1 nezvanično saznaje da se na spisku osoba koje su obuhvaćene krivičnim prijavama koje Tužilaštvo BiH provjerava nalazi 12 osoba, a među njima su i predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković, njegov savjetnik Marko Miličić, te član Izvršnog Odbora N/FS BiH Azmir Husić.

Također, prema nezvaničnim informacijama Tužilaštvo BiH provjerava rad i poslovanje Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()