Koševo treći najposjećeniji stadion u regiji

Prvi put u posljednjih 50 godina stadion Koševo je zabilježio niz od 13 uzastopnih utakmica na kojima je bilo prisutno više od 5.000 gledalaca

21.10.2023. 16:11
  • Podijeli:
fk-sarajevo-kosevo-durgut-pixsellz.jpg

Stadion Asim Ferhatović Hase ove sezone može se pohvaliti odličnom posjetom, a do ovog trenutka u nogometnoj godini naš najveći stadion je treći najposjećeniji u cijeloj regiji.

Stadion Koševo tokom ove sezone mnogo je posjećeniji nego u ranijim sezonama, a to se odrazilo i na posjetu veću od 10.000 prosječno po utakmici.

Prema podacima Bordo vremeplova, prvi put u posljednjih 50 godina stadion Koševo je zabilježio niz od 13 uzastopnih utakmica na kojima je bilo prisutno više od 5.000 gledalaca. Posebno je impresivna ovosezonska posjeta.

U prvih šest domaćih prvenstvenih utakmica u sezoni 2023/24, Sarajevo je pratilo 60.950 gledalaca, odnosno u prosjeku 10.158 gledalaca po utakmici. To znači da je stadion Asim Ferhatović Hase treći najposjećeniji u cijeloj regiji.

Ispred su neprikosnoveni stadion Hajduka Poljud čije domaće utakmice prosječno pohodi 25.879 gledalaca, dok je na drugom mjestu stadion Rajko Mitić (Crvena zvezda) s 13.336 gledalaca prosječno.

U Top 5 su još možda i iznenađujuće Osijek (7.778) te Dinamo Zagreb (7.236 gledalaca po utakmici).


Ti podaci potvrda su sjajne atmosfere koja vlada u FK Sarajevo, a oni su i plod dobre igre koju na početku ove sezone pružaju igrači Simona Rožmana.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()