Koševo najposjećeniji stadion u trećem kolu Premijer lige BiH

Bordo tim zabilježio i prvi trijumf u sezoni

14.08.2023. 12:58
  • Podijeli:
fk-sarajevo-kosevo-durgut-pixsellz.jpg

Na pet utakmica trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bilo je prisutno 19.100 gledalaca odnosno 3.820 prosječno po susretu.

Najbolja posjeta je zabilježena na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje je Sarajevo pobijedilo Posušje rezultatom 3:0 gdje je bilo 7.600 gledalaca, a dobra brojka je zabilježena i na Grbavici u derbiju kola gdje je Željezničar pred 7.000 navijača pobijedio Borac rezultatom 2:0, prenosi Sport 1.

Najmanje navijača je bilo prisutno u Gabeli gdje se okupilo 500 gledalaca koji su na stadionu Perica Pero Pavlović ispratili trijumf GOŠK-a protiv Zvijezde 09 rezultatom 2:0.

Posjeta u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (službeni podaci):

GOŠK – Zvijezda 09
Stadion: Perica Pero Pavlović.
Gledalaca: 500.

Široki Brijeg – Tuzla City
Stadion: Pecara.

Gledalaca: 2.500.

Sarajevo – Posušje
Stadion: Asim Ferhatović Hase.
Gledalaca: 7.600.

Željezničar – Borac

Stadion: Grbavica.
Gledalaca: 7.000.

Igman – Sloga
Stadion: Gradski stadion Konjic.
Gledalaca: 1.500.

Podsjetimo, utakmica gradskih rivala Zrinjskog i Veleža je odgođena zbog nastupa mostarskih Plemića u evropskim takmičenjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()