Koliko će zaraditi Orlovi ako večeras "preskoče" Sajdžije?

Orlovi su Savezu već obezbijedili devet miliona dolara samim plasmanom u Katar

02.12.2022. 18:06
  • Podijeli:
Srbija Bahrein_FSS-1668792135223.webp Foto: FS Srbije

Najbolji srpski fudbaleri večeras će se protiv Švajcarske boriti za plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva u Kataru (20 časova).

Boriće se Orlovi za pobjedu, čast, vjeru, osvetu ali i za novac, jer je Mundijal svakako najunosnije takmičenje koje organizuje FIFA.

Fudbaleri su Savezu već obezbijedili devet miliona dolara samim plasmanom na turnir, a protiv Sajdžija imaju priliku da ovu sumu uvećaju za još četiri miliona dolara.

U slučaju plasmana u osminu finala Srbija će imati zagarantovanih 13 miliona dolara od nagradnog fonda koji iznosi ukupno 440 miliona dolara i najveći je u istoriji planetarnih smotri.

Primjera radi, prije četiri godine u Rusiji nagradni fond iznosio je 400 miliona dolara.

Raspodela novca od FIFA nagrada

Šampion sveta - 42 miliona dolara

Finalista - 30 miliona dolara

Trećeplasirani - 27 miliona dolara

Četvrtoplasirani 25 miliona dolara

Timovi od 5. do 8. mesta (poraženi četvrtfinalisti) - 17 miliona dolara svaki

Timovi od 9. do 16. mesta (poraženi u osmini finala) - 13 miliona dolara svaki

Timovi od 17. do 32. mesta (eliminisani u grupi) - 9 miliona dolara svaki

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()