Ko je Ghanim al Muftah, mladić koji je dijelio binu sa Morganom Freemanom

Ljekari su mu rekli da će vjerovatno umrijeti prije nego što napuni 15 godina. Međutim, uspio je preživjeti i daje nadu svim osobama s invaliditetom

21.11.2022. 07:54
  • Podijeli:
otvaranje Katar 02 foto Reuters-1668958248003.webp Foto: Reuters

Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru započelo je danas raskošnom ceremonijom otvaranja kojoj je narator bio slavni glumac Morgan Freeman.

Uz Morgana Freemana, usred velike pozornice pojavio se i Ghanim al Muftah, 20-godišnji katarski youtuber i govornik rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, ujedno i najmlađi ambasador nekog svjetskog fudbalskog prvenstva.

Ljekari su mu rekli da će vjerovatno umrijeti prije nego što napuni 15 godina. Međutim, uspio je preživjeti i daje nadu svim osobama s invaliditetom.

Svake godine ide na operacije. Nada se da će postati paraolimpijac.

U školi je igrao nogomet noseći kopačke na rukama. Uspio se popeti na Jebel Shams, najviši planinski vrh u regiji Zaljeva. Planira "osvojiti" i Mount Everest. Želi studirati političke nauke i postati premijer Katara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()