Klub iz BiH tražio stadion iz Katara

Dobili su i odgovor iz krovne kuće fudbala

10.12.2022. 17:26
  • Podijeli:
stadion 974 _profimedia 1-6394b6637b5f0.webp Foto: Profiomedia

Stadion 974, na kojem su se proteklih dvadeset dana igrale utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru, biće doniran Urugvaju.

Tako je odlučila FIFA, a riječ je o stadionu koji je napravljen od 974 kontejnera, te će uskoro biti potpuno razmontiran i spreman za transport na drugi kraj svijeta.

U duhu ove priče zanimljivu objavu napravio je jedan bosanskohercegovački klub.

Riječ je o FK Rudar Han Bila, iz kojeg kažu da su i oni aplicirali da dobiju ovaj stadion, ali da njihova aplikacija nije prošla.

“I naš klub je podnio aplikaciju, ali nažalost nismo prošli. Ostaje nam da radimo i gradimo naš postojeći, da se velike utakmice igraju u Han Biloj”, napisali su iz Han Bile.

Inače, Rudar se takmiči u Drugoj ligi FBiH Zapad.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()